JURNAL DIN AUTOIZOLARE

Din 13 martie stau acasă. Nu pentru că aș fi bolnavă, dar așa ni s-a recomandat (la început), iar apoi ni s-a impus. Și … dacă tot stau acasă, mă uit pe geam. Și văd multe. Iar asta nu poate decât să mă revolte. Câteva lucruri vi le spun astăzi. Altele le las pentru tura următoare, căci, nu ștu de ce, am sentimentul că va mai dura ceva.

Ordonanța militară numărul 3 interzice cu desăvârșire ieșitul vârstnicilor pe stradă în afara orelor 11 – 13. O măsură bună pentru ei, dar …

Ieri, pe la 16, mă aeriseam pe balcon – că asta e singura sursă de cer albastru pe care o mai avem. Și ce văd eu cu ochii mei? Doi bătrâni ieșiseră la plimbare. Nu mă leg de viteza de deplasare – asta, din cauza vârstei, era redusă, dar se îndepărtau de magazinele și de piața din proximitate! Cu măști pe față – e adevărat – dar ținându-se de braț și admirând natura. Asta în timp ce, REPET, eu stau în casă pentru a nu purta virusul mai departe, iar ei au o lege care în mod expres le interzice ieșirea din casă!

 

Amenzile sunt mari pentru cei care încalcă regulile acestor ordonanțe. Dar … (din nou acest cuvânt – și îl voi folosi des în aceste postări despre Corona!) Jur că nu știu cui se aplică! Probabil doar in centrul orașului, că pe la mine prin cartier, n-am văzut, n-am auzit! Oamenii s-au rărit, mașinile nu mai circulă atât de mult, dar poliție (și, mai ales armată, cum arătau televiziunile) n-am zărit! Al meu soț s-a înarmat cu Declarație de-aia pe proprie răspundere, zicând că poate dă peste vreun polițist zelos – își făcea probleme că în noul format n-are unde scrie intervalul orar în care se mișcă în afara casei! Nu numai că polițistul n-a fost zelos, da n-a fost deloc! Nici măcar un polițist local nu era pe străzi!

Și, poate îmi răspunde și mie cineva la întrebare: ce se va întâpla cu banii ăștia din amenzi? Se cumpără ceva util pe timpul pandemiei – măști, aparatură, teste – sau și-a făcut statul bani de pensii si salarii speciale? Întreb, nu afirm!

 

 

Alt bătrân în căutarea … nu știu ce. Mai pe seară, orele 19. (REPET, pentru ei e INTERZIS!) Fără mască, fără mănuși, doar cu o geacă și băscuță. Se învârtea singur în jurul unui bloc care e amenajat cu schele pentru că interdicțiile astea de mișcare i-au prins pe muncitori în timp ce anvelopau blocul.  Se învârtea, așadar, în jurul blocului și vorbea singur. Vorbea, gesticula, arăta spre bloc și îi explica ceva unei persoane care nu se afla lângă el. De la claustrare, probabil! Nu-i de râs, dar nici de urmat în aceste zile!

 

O altă situație: în această dimineață am văzut pe stradă 2 tanti la vreo 50 – 60 de ani (că doamne nu prea pot să le zic, veți vedea de ce)  care se întorceau de la piață . Erau zen cocoanele; încălțate cu papuci de casă și îmbrăcate în halate de molton (nu erau paltoane de-alea de seamănă cu halatele, femeile în cauză nu sunt genul care să se îmbrace trendy! ) veneau agale spre casă cu 5 cepe în sacoșă. Pe bune?!?! În condițiile în care în țărișoara noastră sunt destul de mulți nesimțiți care încă scuipă pe străzi (vorba cuiva “vezi ditamai meduzele pe trotuare”) tu mergi pe-afară cu aceiați papuci cu care circuli prin interior???

 

Despre speculă și alte întâmplări în vremea Coronei … data viitoare!

 

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

(*) Required, Your email will not be published