Krem a la Krem sau prăjitura care ți-a rămas în minte

Am făcut o singură dată prăjitură asta, undeva acu’ vreo 7 luni. Mi s-a părut simplu de făcut, cu puțin zahăr și, din poza, părea buna. 🙂

Liviu a zis inițial că nu pare cine știe ce, pentru că are “prafuri” în compoziție (asta înseamnă creme la plic, deci chimicale). Nu-l pot contrazice … are, da’ poate n-o fi foc daca faci prajitura asta o data, hai – de doua ori pe an!
Surpriza a venit acum o lună de la fiu-meu, Ștefan, care m-a rugat inocent să-i mai fac prăjitură aia cu ciocolată deasupra … și i-a zis și numele corect “Krem a la Krem”! Ținuse minte! Ba mai mult, jucându-ne de-a restaurantul, ia ghiciți voi ce avea el la capitolul Desert: desigur, Krem a la Krem!
Am zis “Ok, e timpul să-i fac pe plac copilului, să nu rămână cu sechele!”

Ingrediente sunt puține, chiar daca kremu’ asta are 3 straturi: blat, crema și glazură.

  1.  Pentru BLAT avem nevoie de

– 6 oua
– 6 linguri de zahăr
– un plic de zahăr vanilinat
– un plic Creme Ole de ciocolata

Separăm ouăle și luam la bătut albușurile. Turnam ușor zahărul (câte o lingură, amestecăm; apoi iar zahăr, iar amestecăm, până terminam).
După – începem cu gălbenușurile. Tot așa, rând pe rând.

Urmează apoi Creme Ole-ul. Îl incorporam in compoziția de până acum și … gata blatul!

Tava pe care o vom folosi trebuie sa fie cam de 20  de cm, în care vom pune hârtie de copt.

Dăm drumul la cuptor la 180 de grade (sau 3, daca avem cuptor fara  grade).

Turnăm compoziția, o nivelăm și o punem la copt, cca 25 -30 de minute, până când apăsăm ușor cu degetul, iar urma rămasă revine imediat la forma inițială.

O scoatem din hârtie și o lăsăm la răcit. Durează cam 15 minute, adică numai bine cât sa pregătim stratul următor.

2.  CREMA, adică; iar pentru aceasta avem nevoie de:

– 150 ml lapte
– 250 ml de smântână pentru frișcă
– un plic Creme Ole de vanilie

Etapa asta e chiar simplă: se aruncă toate într-un bol, se amestecă cu mixerul și în două, trei minute … gata și momentul 2!

Pusa peste blatul răcit, crema se va întări după ce va sta la frigider câteva ore ( 1, 2 maxim – eu am tras un pui de somn in acest interval!).

Stratul al treilea este la fel de ușor de realizat.

3. GLAZURA are nevoie tot de vreo 3 ingrediente, hai 4, daca pui și un strop de alcool (eu n-am folosit).

E nevoie de:

– 100 grame unt
– 50 ml smântână de frișcă
– 100 grame ciocolată (eu am folosit prima data ciocolată neagră, cu 70% cacao, iar glazura a ieșit crocanta; a doua oară am luat ciocolată de menaj, iar glazura a fost lichida … deci, luați de care va place!)
– după cum spuneam, o lingură de cognac

Se pun toate într-un ibric și se topește ciocolata. Se lasă la răcit cam 20 – 25 de minute, apoi se întinde uniform peste cremă.

Se mai pune un pic la frigider (ideal ar fi sa stea peste noapte, dar la noi n-a mai rezistat!)

P.S. Cea mai mare lauda a venit din partea lui Liviu care, in timp ce își lingea degetele de ciocolată, a recunoscut ” Da, nu e rea!” De Ștefan ce sa mai zic: a lins lingura cu care am întins crema; bolul in care am mixat această compoziție și ibricul in care am topit ciocolata! Stătea pe lângă mine să vadă… poate ii dau voie să mai mănânce oareșce!

1 comentariu

Lasă un răspuns

(*) Required, Your email will not be published