TOATE MI SE ÎNTÂMPLĂ NUMAI MIE, episodul 2

Ador nuca. Pusă peste sfinții moldovenești, în cozonac sau în prăjituri, nu contează! Cât mai multă să fie, e taman pe gustul meu!

Așa că nu e de mirare că îmi plac melcii cu nucă de la un lanț de patiserii întâlnite în București cu predilecție la metrou. La un moment dat dispăruse acest sortiment din oferta lor; drept urmare am suferit în tăcere ani buni (prin asta înțelegând că n-am mai cumpărat de la ei nici un produs!).

Doar că, de vreun an, am văzut reapărându-le în galantare celebrele delicii cu nucă. E adevărat, însă, că au și (destul de mult) zahăr și margarină, iar eu, pentru că încerc să mă feresc cât pot de aceste chestii dăunătoare sănătății, n-am prea cumpărat.

Să nu credeți că n-aș fi vrut! Ehe, de câte ori am oftat pe lângă ele! Doar că mă abțin cât pot de mult și, dacă apare un inconvenient cât de mic în achiziționarea lor, renunț, gândindu-mă că acolo sus, Cineva a vrut ca eu să nu mă îmbolnăvesc și mi-a domolit dorința.

Din aceeași categorie e și episodul de azi „Toate mi se întâmplă numai mie!”

Săptămâna trecută, miercuri, 24 martie (veți vedea că sunt importante datele, nu le scriu de nebună) am ajuns la o astfel de patiserie cu gândul expres de a-mi cumpăra melcii mult-visați. În fata mea o altă cumpărătoare, probabil la fel de iubitoare de nucă, i-a cumpărat pe toți care mai erau. Așa că eu – ioc!

Când îmi vine rândul, o întreb cu speranță în glas pe vânzătoareȘ

“Mai aveți melci gata făcuți?”

“Sunt în cuptor – îmi răspunde – dacă mai stați vreo 7 minute, sunt gat

După cum vă spuneam, abandonez repede în fața dificultăților la achizitionarea melcilor, din considerente sanogene. Așa că, îmi pun pofta-n cui și îi comunic vânzătoarei:

“Ei, lăsați, cumpăr altă dată; DOAR NU SE ÎNCHIDE MAGAZINUL MÂINE!”

Asta se întampla, după cum v-am spus, pe 24 martie.

A doua zi, joi, Metrorex (sau Ministerul Transporturilor, nu știu exact) a reziliat contractele de închiriere ale firmelor din stațiile de metrou și le-a obligat să-și închidă activitatea până pe 2 aprilie.

Vineri, pe 26 martie, a avut loc celebrul „protest spontan” de la metrou; deci n-am putut intra să-mi cumpăr prețioșii melci. Sâmbătă și duminică n-am circulat cu metroul, iar săptămaâna asta lucrez de acasă, deci nu mă apropii de metrou.

Azi e 2 aprilie, iar eu stau și mă gândesc „oare luni, când ajung din nou la stația cu melci, mai găsesc eu magazinul deschis?!”

Am cobit când am zis că mai am timp să cumpăr bunătăți de-alea cu nucă sau, din nou, toate mi se întâmplă numai mie ?!

 

 

 

 

1 comentariu

 1. I have to thank you for
  the efforts you’ve put in writing this blog.
  I am hoping to check out
  the same high-grade blog posts from you
  in the future as well. In fact, your creative writing
  abilities has motivated me to get my very own blog now

Lasă un răspuns

(*) Required, Your email will not be published