Toate mi se-ntâmplă numai mie, ep 1

Inițiem astăzi o nouă rubrică. Se va numi “toate mi se-ntâmplă numai mie” sau, dacă vreți, “toate rele și belele / numa’n curu’ babei mele”.

Eu sunt baba și am senzația acută spre cronică, deja, că toate se leagă în viața mea pentru a mă calcă uşoor, poate puțintel mai tare, pe nervi.

Primul episod e de acu’ vreo săptămână. Mai aveam unu’, da’ l-am uitat, ceea ce înseamnă că a fost din categoria “ușor spre insignifiant”.

Dar ăsta se lasă cu ceva consum ulterior de timp și energie, deci e la avansat.

Așadar:

În urma unei peripeţii din vară, am pățit ceva, neidentificat încă, la umărul stâng. Doctorul la care am fost m-a trimis să fac o radiografie, apoi, pentru că nu s-a lămurit, m-a trimis la un RMN.

Și de aici începe povestea .

Asistenta îmi dă biletul de trimitere spre această investigație, împreună cu 2 numere de telefon ale unor doamne care se ocupă de programări la cele unități medicale, evident private.

Sun și reușescm, relativ repede, să obțin o programare la unul dintre sediile lor, aflat, evident, în colț opus de București faţă de casa mea sau de serviciul meu. Ah, și într-o duminică, pe la 15.30, când îi e somnul mai dulce voinicului. (Și al meu ar fi fost, doar că eu eram pe drumuri).

 

Așa că, în duminica de poveste, pe la 2 mă ambalez, îmi iau trimiterea, cardul de sănătate și picioarele la spinare și pornesc. Afară era soare și frumos, doar că eu, mergând pe sub pământ, nici de căldura de toamnă târzie nu mă puteam bucura: cel mai scurt drum spre locul de făcut RMN era cu metroul – 40 de minute, altfel … nu știu!

Clinica asta e poziționată ciudat, într-un ditamai mallu’; cum ar veni … cumperi chiloți de firmă și faci un RMN în același timp.

Ajung acolo și, plină de convingere, prezint tinericii de la Recepție trimiterea și cardul de sănătate și o anunț sus şi tare că m-am prezentat la programarea de la 15.30.

Vorbele ei mi-au dărâmat complet siguranța de … mine:

– Daţi-mi, vă rog, trimiterea pentru RMN. Asta pe care mi-o arătați este pentru “Recuperare medicala”.

Era, desigur, singura trimitere primită de la doctor. 

Lasă un răspuns

(*) Required, Your email will not be published